APPLIS IFIP
Can nitrite-free recipes of cured meat products prevent the formation of nitroso-compounds during digestion?

Can nitrite-free recipes of cured meat products prevent the formation of nitroso-compounds during digestion?

Ajouter à ma liste
Auteurs : Petit N, Keuleyan E, Bourillon-Blinet S, Aubry L, Promeyrat A, Nassy G, Santé-Lhoutellier V
The presence of nitrite in cured meat products can lead to the formation of nitroso-compounds (NOCs), some of which have been linked to a higher risk of developing colon cancer 1. The objective was to study the formation mechanism of NOCs in nitrite-free cured meat products during in vitro dynamic digestion.

Article en accès ouvert disponible ici.

Fiche technique

Titre :

Can nitrite-free recipes of cured meat products prevent the formation of nitroso-compounds during digestion?

Date sortie / parution :

2022

Titre de périodique :

7th International Conference on Food Digestion (ICFD)

Auteurs

Promeyrat

Ingénieure d'étude - Experte en biochimie des viandes et des produits transformés

Nassy

Directeur du pôle Viandes et Charcuteries

Quelques mots clés

Charcuterie-salaison digestion
Ce site utilise des cookies afin d’améliorer votre expérience utilisateur et de réaliser des statistiques d’audience.
J'accepteJe refuseEn savoir plus