Pig production processed and marketed on-farm; part 2: factors governing economic profitability
Ajouter à ma liste
Auteurs :
Frotin P, Gerault C, Bouyssière M, Minvielle B
The aim of this article is to propose economic profitability indicators to help farmers understand their activity,identify improvements or develop new projects.The farm-type system developed based on the economic profitability of farms surveyed enables any pig barn that processes and sells its products on-farm to position itself in relation to operating surplus per kg carcass and compare to sector characteristics.This comparison should enable the farm manager to identify criteria where this is room for improvement.
Fiche technique
Titre :
Pig production processed and marketed on-farm; part 2: factors governing economic profitability
Date sortie / parution :
2006
Référence :
Techni Porc (Fra), 2006, Vol. 29, n° 4, p. 33-41
Quelques mots clés
Autres documents
Elevages transformant et commercialisant leurs porcs. 2ème partie : les éléments de rentabilité économique
Pour définir des catégories d’exploitations, cette étude a pris en compte l’orientation, le nombre de porcs transformés et commercialisés, ou le nombre d’ETP nécessaire à la transformation et à la…
Publié en 2006