Documentations
Electronic swine ID applied to running GTTT (technical slow-herd management system) pig farming systems
Over 2005-2006, the IFIP (French pork industry Institute) led a project supervised by the French pig farming Institute in partnership with the Brittany-centred chambers of commerce to analyse the potential…
Publié en 2007Hydrating pigs before loading : impact on carcass performance, meat quality and processability
The primary objective of this study was to quantify the water consumption levels of pigs watered in the loading station according to two parameters: time at the trough and two…
Publié en 2007Feed allowance to the hyper prolific sows should be increased during late gestation
How does the increase of feed allowance during the last two weeks of pregnancy influence piglets and hyper prolificsows’ characteristics at birth and during lactation? In order to answer to…
Publié en 2007Pig barns in France : what would be the investment budget to cover current needs
In 2006, the IFIP led a series of questionnaires and diagnostic appraisals as part of a drive to produce a status report on the national installed base of pig farms**.…
Publié en 2007Mise en place des dispositions relatives aux informations sur la chaîne alimentaire en filière porcine
La mise en application du paquet hygiène devrait entraîner à partir du 1er janvier 2008 la mise en œuvre de dispositions relatives aux « informations sur la chaîne alimentaire ».…
Publié en 2007Impact de l’incorporation de 10% de tourteau de colza industriel dans les aliments pour truies : performances au cours de trois cycles de reproduction
Dans un contexte de production de biodiesel, la quantité de tourteau de colza disponible pour l’alimentation animale devrait augmenter. Malgré ses atouts, le colza est peu utilisé dans les aliments…
Publié en 2007