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What are the risks of nitrite and nitrate exposure of consumer eating processed food?

What are the risks of nitrite and nitrate exposure of consumer eating processed food?

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Auteurs : Santé-Lhoutellier V, Bonifacie A, Keuleyan E, Ferraro V, Gatellier P, Promeyrat A, Nassy G, Picgirard L, Théron L
Poster présenté à l'ISTH Congress le 17-21 juillet 2021.

Recently, EFSA has re evaluated the safety of NaNO 2 and NaNO 3 as Acceptable Daily Intakes (ADI): 0.07 mgNaNO 2 /kg bw /day and 3.7 mg NaNO 3 /kg bw /day. This initiative goes hand in hand with ongoing research by manufacturers to reduce NO 2 and NO 3 inputs to processed meat.
The objective is the evaluation of NO 2 and NO 3 exposure induced by dry fermented sausage and cooked ham with different formulations.

Fiche technique

Titre :

What are the risks of nitrite and nitrate exposure of consumer eating processed food?

Date sortie / parution :

2021

Référence :

ISTH Congress, Philadelphie, 17-21 juillet 2021, poster

Auteurs

Promeyrat

Ingénieure d'étude - Experte en biochimie des viandes et des produits transformés

Nassy

Directeur du pôle Viandes et Charcuteries

Quelques mots clés

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