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Extended shelf life of pork

Extended shelf life of pork

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Auteurs : Bozec A, Minvielle B, Vautier A, Le Roux A
From a marketing point of view, trays and cases of pork conserved for 6 or 7 weeks in sealed air packaging are considered perfectly acceptable. However, given the conformity standards for fresh meat, microbiological quality becomes a limiting factor. Despite an optimized meat conservation process (cryogenic cooling, storage at -1.5°C), the start levels of microbial contamination are not low enough to permit export of fresh meat to Asia and compete with the North-Americans, who do not hesitate to use bactericidal processes.

Fiche technique

Titre :

Extended shelf life of pork

Date sortie / parution :

2005

Référence :

Techni Porc (FRA), 2005, Vol. 28, n° 1, janvier-février, p. 21-28

Auteurs

Bozec

Ingénieur d’étude - Expert HACCP en abattage-découpe

Vautier

Ingénieur d’étude - Expert sur la qualité technologique des viandes

Leroux

Ingénieur d’étude - Expert des bonnes pratiques d'hygiène et la maîtrise des process d'abattage-découpe

Quelques mots clés

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