Documentations
Vacuum cooking and pre-slicing of cooked ham : two impellers of technical progress
Cooked ham makes up 20% of annual production of processed pork products in France. Demand is rising, especially for pre-sliced ham (up 10% in 1998).Accordingly, equipment suppliers are constantly searching…
Publié en 1999S.D.R.P - Savoir le reconnaître et le maîtriser
Informations pratiques pour techniciens et éleveurs. Historique de la maladie et caractéristiques du virus, mode de diffusion. Symptômes et pertes économiques. Voies de contaminations et mesures de prévention. Dépistage et…
Publié en 1999Listeria monocytogenes and pork cuts : Major influence of the plant environment
Molecular typing methods are useful for determining the sources and routes of transmission of pathogeneic microorganisms in food production systems. These methods provided some epidemiological data on Listeria monocytogenes in…
Publié en 1999Mieux connaître les lisiers de porc
Compositions, volumes et analyses des lisiers Les constituants minéraux, références de volume et de composition, facteurs de variation de la composition et des volumes, échantillonnage et méthodes d’analyses. Édition 1999…
Publié en 1999GTE : actions spécifiques à un atelier porcin
Ces actions sont susceptibles d'être incluses dans un GTE d'exploitation Éditions ITP, 2000, dépliant, 9 pages
Publié en 2000Incidence de Campylobacter, Yersinia et Escherichia coli 0157:H7 dans la filière porcine
Alain Le Roux et Yannick Rugraff, rapport d'études, janiver 2000, 43 pages Le genre Campylobacter, défini en 1963 par Sebald et Veron, regroupe des vibrions micro-aérophiles. Ce genre Campylobacter constitue…
Publié en 2000Gene banks for European endangered breeds of pigs . The situation in France, Germany, Italy and Spain
This article presents the results of conservation of pig genetic resources over the period 1996-2000, supported by the European Commission (EC) in 4 countries of the European Union. Those actions…
Publié en 2000Study of reproductive traits in 5 French local breeds of pigs
Data of 6031 litters from five French local breeds of pigs (Basque, Bayeux, Gascon, Limousin et Blanc de l’ouest) were analysed in order to study litter size through two criteria…
Publié en 2000Comparison with Large White of four local breeds of pigs for growth, carcass and meat quality traits
The aim of the present study is to compare growth, carcass and meat quality traits of four different local breeds of pigs (Gasconne, Basque, Limousine et Blanc de l’Ouest) with…
Publié en 2000Comparaison au Large White de quatre races locales porcines françaises pour les performances de croissance, de carcasse et de qualité de viande
Le but de cette étude est de comparer les performances de croissance, carcasse et qualité de la viande de quatre races porcines locales (Gasconne, Basque, Limousine et Blanc de l’Ouest)…
Publié en 2000Comparison between NN and Nn pigs for fattening traits, carcass composition, meat quality and the ability to produce cooked ham
A large scale experiment was conducted to study the effects of the Hal gene, and its possible interaction with sex, on various production traits, including traits related to ham processing…
Publié en 2000