Documentations
Pig farmers processing and marketing their pigs : Review of surveys and technical diagnosis
This review was made between July 2000 and December 2001. It shows the diversity and complexity of pig farms where the pigs produced on the farm are (totally or partially)…
Publié en 2003Farming under environmental constraints in France, Denmark, the Netherlands and Spain
Northern European countries are subject to strict regulations concerning farming in general, and these rules set limits for the activities of farmers. Even so, in the Netherlands the reduction of…
Publié en 2003Synthèse de quatre essais relatifs au transport de porcs en double équipage d’une durée de 36 heures incluant 9 heures d’arrêt. Incidence de la surface par porc et du système d’alimentation sur le bien-être des porcs. Recommandations pratiques
Le transport longue durée est régi par la directive européenne 91/625/CE. Si la durée de transport est supérieure à 24 h, le transporteur doit décharger, alimenter et laisser se reposer…
Publié en 200336-hour transport - two drivers : Influence of space allowance per pig in the feeding system on animal welfare, Practical recommendations
On leaving the farm, the pigs must be fit for transport. The available surface area per pig will depend on weight and must permit feeding and watering. It is not…
Publié en 2003Incidence of feed steam-heating process on performance level of piglets after weaning
Heating process applied to piglet feeds is assessed to prevent or limit chronic diarrhoea of piglets after weaning, but its incidence on performance level remains unknown. A trial involving 725…
Publié en 2003Nitrogen, phosphorus, potassium, copper and zinc in effluent from pigs fattened on slatted flooring or wood litter
This study compared nitrogen, phosphorus and potassium in effluent from pigs fattened using two different waste collection methods, slurry runoff and bedding manure. In weight the quantities of slurry produced…
Publié en 2003Piétrain or Large-White*Piétrain boars : Comparison of growth, carcass and meat quality performance of porkers fasted for different times
This study shows the close similarity of these two genetic types as regards growth and feeding efficiency.It confirms the significant advantage of animals from Piétrain boars for carcass quality. It…
Publié en 2003Caractériser et quantifier les systèmes de production du porc. Typologie des exploitations françaises ayant des porcs
Caractéristiques de la production porcine française aux plans national, régional et départemental. Caractérisation des systèmes-types représentatifs des exploitations françaises ayant des porcs. Caractéristiques de l’atelier porcin et de l’exploitation. Importante…
Publié en 2003La higiene en los sistemas de alimentación en sopaSanitation of liquid feeding systems. L'hygiène dans les systèmes d'alimentation liquide pour porcs.
Publié en 2003Effet de la température ambiante et de la vitesse d'air sur les performances du porc en croissance
Depuis dix ans, l'Institut Technique du Porc (ITP) a entrepris une série d'expérimentations afin de caractériser les effets de l'ambiance sur le porc en croissance finition. En 1996, Robert Granier…
Publié en 2003Tattooing of weaned piglets with the self-inking pneumatic tattoo gun. Results of a survey among farmers
ITP conducted a survey among farmers to measure the performance of the compressors used and determine the conditions of use and the degree of satisfaction of the users. The pneumatic…
Publié en 2003