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Towards the reduction of nitrite in cured meat: role of ascorbate?

Towards the reduction of nitrite in cured meat: role of ascorbate?

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Auteurs : Bonifacie A, Gatellier P, Nassy G, Promeyrat A, Santé-Lhoutellier V, Théron L
Nitrite and/or nitrate added ln cured meat a (nltrosamlnes, nllrosothlOls and nltrosylheme) potentlally mutagenlc. Oxldatlon ln meat also affects health by formation of mutagenlc aldehydes.
An excessive consumptlOn of cured meat ls associated wlth an lncreased risk of colorectal cancer.
Therefore, the objective of thls study was to evaluate the role of ascort>ate regardlng the reductlon of nitrites ln cured meat.

Fiche technique

Titre :

Towards the reduction of nitrite in cured meat: role of ascorbate?

Date sortie / parution :

2020

Référence :

International Congress of Meat Science and Technology & Reciprocal Meat Conference (ICOMST), 2-7 août 2020, Orlando, Eyttats-Unis

Auteurs

Nassy

Directeur du pôle Viandes et Charcuteries

Promeyrat

Ingénieure d'étude - Experte en biochimie des viandes et des produits transformés

Quelques mots clés

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