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Prediction of lean meat content in pork carcasses: genetic effect

Prediction of lean meat content in pork carcasses: genetic effect

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Auteurs : Daumas G, Hassenfratz C, Monziols M
The lean meat content (LMC) is one of the criteria used in the breeding evaluation of pigs. The evaluation in the French collective system uses an equation predicting the old definition of the EU LMC from proportions of cuts, established on commercial slaughterpigs (Daumas, 2008). The aim of the study was to develop accurate models on purebred carcasses to predict the new definition of the EU LMC for improving breeding evaluations.

Fiche technique

Titre :

Prediction of lean meat content in pork carcasses: genetic effect

Date sortie / parution :

2022

Référence :

68th International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST), 22-25 août 2022, Kobé, Japon

Auteurs

Daumas

Ingénieur d’étude - Expert français de la classification et du tri des pièces de découpe porcine

Hassenfratz

Ingénieure d’étude - Interlocutrice des acteurs de la sélection porcine - ASP

Quelques mots clés

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