APPLIS IFIP
Genetic effect on the prediction of muscle content of purebred pig carcasses

Genetic effect on the prediction of muscle content of purebred pig carcasses

Ajouter à ma liste
Auteurs : Daumas G, Hassenfratz C, Monziols M, Schwob S
The lean meat content (LMC) is one of the criteria used in the breeding evaluation of pigs.
The evaluation in the French collective system uses an equation predicting the old definition of the EU LMC from proportions of cuts, established on commercial slaughterpigs. The aim of the study was to develop accurate models on purebred carcasses to predict the new definition of the EU LMC for improving breeding evaluations.

Fiche technique

Titre :

Genetic effect on the prediction of muscle content of purebred pig carcasses

Date sortie / parution :

2023

Référence :

1er Central-Eastern European EAAP Regional Meeting, 26-28 avril 2023, Nitra, Slovaquie

Auteurs

Daumas

Ingénieur d’étude - Expert français de la classification et du tri des pièces de découpe porcine

Hassenfratz

Ingénieure d’étude - Interlocutrice des acteurs de la sélection porcine - ASP

Monziols

Ingénieur d’étude

Schwob

Ingénieure d’étude - Experte des évaluations génétiques porcines

Quelques mots clés

Ce site utilise des cookies afin d’améliorer votre expérience utilisateur et de réaliser des statistiques d’audience.
J'accepteJe refuseEn savoir plus