APPLIS IFIP
Ecology of Salmonella and antimicrobial resistance in a pig slaughterhouse

Ecology of Salmonella and antimicrobial resistance in a pig slaughterhouse

Ajouter à ma liste
Auteurs : Bridier A, Soumet C, Le Grandois P, Moreau MH, Le Roux A, Feurer C
Salmonella is responsible for a large number of food associated infections. To guarantee food safety, a better understanding of Salmonella ecology and adaptation strategies on the food production chain constitutes a prerequisite. In a One Health perspective, data on Salmonella antibiotic resistance in food environments are also crucial to decipher transmission routes of resistant foodborne pathogens as well as resistance genetic determinants involved, and the role of process and selection pressures underwent in food industries (as cleaning and disinfection) in bacterial adaptation and antimicrobial resistance emergence.

Fiche technique

Titre :

Ecology of Salmonella and antimicrobial resistance in a pig slaughterhouse

Date sortie / parution :

2019

Référence :

Safepork 2019, 26-29 août 2019, Berlin, Allemagne, 133-134

Auteurs

Leroux

Ingénieur d’étude - Expert des bonnes pratiques d'hygiène et la maîtrise des process d'abattage-découpe

Feurer

Chargée de projets en microbiologie et experte pour la surveillance épidémiologique des contaminants dans la filière porcine - Partenaire du RMT ACTIA Florepro

Quelques mots clés

Ce site utilise des cookies afin d’améliorer votre expérience utilisateur et de réaliser des statistiques d’audience.
J'accepteJe refuseEn savoir plus