Gas anaesthesia for pig : expert feedback from a slaughterhouse fitted with the BACK LOADER CO2-based group anaesthesia system
Ajouter à ma liste
Auteurs :
Terlouw C, Astruc T, Deiss V, Ferreira C, Chevillon P, Vautier A
The physical and chemical characteristics of pork produced by an abattoir using the BACK-LOADER CARBON-DIOXIDE stunning system were studied.Initial pH decline was relatively slow, indicating relatively low stress levels before slaughter. Despite this, average glycolytic potential of the semimembranosis muscle was also relatively low.Ultimate pH was normal with respect to literature data and glycolytic potential and was not related to blood pH. Glycogen levels were not correlated with urinary adrenaline levels, indicating that other factors are also implicated
Fiche technique
Titre :
Gas anaesthesia for pig : expert feedback from a slaughterhouse fitted with the BACK LOADER CO2-based group anaesthesia system
Date sortie / parution :
2006
Référence :
Viandes et produits carnés (FRA), 2006, Vol. 25, n° 6, novembre-décembre, p. 216-223, en français
Auteurs
Quelques mots clés
Autres documents
Anesthésie gazeuse des porcs : expertise d'un abattoir équipé du système BACK LOADER d'anesthésie en groupe au CO2
En France, plusieurs abattoirs sont équipés du système d'étourdissement gazeux. Cette étude a évalué les caractéristiques physico-chimiques des viandes de porc produites dans un abattoir équipé du système d'étourdissement par…
Publié en 2006