Collection and traceability of pig blood : emphasis on individual systems
Ajouter à ma liste
Auteurs :
Le Roux A, Chevillon P, De Montzey S
In this study, most firms used a catheter to collect blood. Blood thus obtained complied with the micro-biological criteria set by legislation in 59% of cases. All the results obtained from buffer tanks and food-grade blood complied with the law of 10 February 1984. The traceability system operated in all the processing facilities. The complexity of the collection and transfer systems did not permit full control of cleaning and disinfecting.
Fiche technique
Titre :
Collection and traceability of pig blood : emphasis on individual systems
Date sortie / parution :
2003
Référence :
Viandes et produits carnés (Fra), 2003, Vol. 23, n° 3, mai-juin, p. 74-76
Auteurs
Quelques mots clés
Autres documents
Collecte et traçabilité du sang de porc : privilégier les systèmes individuels
Bâtiment
Management
Référent bien-être en élevage
Relation Homme-Animal
Santé animale
Transformation
Viande
Dans cette étude, la majorité des entreprises sont équipée de trocart pour la collecte du sang. Le sang récolté à la saignée est conforme aux critères microbiologiques fixés par la…
Publié en 2003