Documentations
Population genetic structure of Listeria monocytogenes strains isolated from the pig and pork meat production chain in France
Listeria monocytogenes is an ubiquitous pathogenic bacterium, transmissible to humans through the consumption of contaminated food. The pork production sector has been hit hard by a series of L. monocytogenes-related…
Publié en 2018Genomic diversity of Salmonella Derby populations from animals to humans: study on source attribution and identification of specific host associations
Publié en 2018Environmental interests of agricultural biogas plants: the functional unit matters !
poster.
Publié en 2018La base de données ELFE : vers une meilleure connaissance des émissions gazeuses liées à l’élevage
Le secteur de l’élevage est aujourd’hui confronté à une demande croissante de produits animaux à laquelle il doit répondre en limitant au maximum ses impacts environnementaux et en assurant sa…
Publié en 2018Feed eco-design: how to make a good decision? Part 2- rebound effects of eco-feed production
Publié en 2018Diversité des productions porcines en France
Alors que la production porcine française est souvent perçue comme uniforme, il existe une assez grande diversité en termes d'organisation et taille des élevages et d'insertion dans l'exploitation agricole. Les…
Publié en 2018A pan-European computed tomography procedure for measuring the new EU lean meat content of pigs
Publié en 2018Elba : A national reference tool for agricultural biomass resource assessment in France
Publié en 2018