APPLIS IFIP
Development of a quantification method for Salmonella enumeration on pig carcasses

Development of a quantification method for Salmonella enumeration on pig carcasses

Ajouter à ma liste
Auteurs : Jeuge S, Augustin JL, Le Roux A, Minvielle B
Slaughterhouses are a key step to control Salmonella contamination on pork products (EFSA, 2010). However, knowledge about Salmonella contamination on pig carcasses is essentially qualitative. This project aims at developing a method to enumerate Salmonella on pig carcasses in order to lower the quantification threshold and to facilitate its use in laboratories and slaughterhouses. The end goal is to quantitatively assess the contamination by Salmonella on pig carcasses.

Fiche technique

Titre :

Development of a quantification method for Salmonella enumeration on pig carcasses

Date sortie / parution :

2016

Référence :

I3S, 6-8 juin 2016, Saint Malo, France, poster

Auteurs

Jeuge

Ingénieure - Responsable de l'atelier de technologie des produits du CIRI

Leroux

Ingénieur d’étude - Expert des bonnes pratiques d'hygiène et la maîtrise des process d'abattage-découpe

Quelques mots clés

Ce site utilise des cookies afin d’améliorer votre expérience utilisateur et de réaliser des statistiques d’audience.
J'accepteJe refuseEn savoir plus