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Monitoring of microbial ecology and Salmonella resistance in a pig slaughterhouse

Monitoring of microbial ecology and Salmonella resistance in a pig slaughterhouse

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Auteurs : Le Roux A, Feurer C, Houée P, Le Grandois P, Hirchaud E, Soumet C, Bridier A
Salmonella was responsible for 22,5% of reported outbreaks in EU in 2020. To guarantee food safety, a better understanding of microbial ecology and adaptation strategies on the food production chain constitutes a prerequisite. In a One Health perspective, data on Salmonella antibiotic and biocide resistance in food environments are also crucial to decipher transmission routes of resistant foodborne pathogens as well as resistance genetic determinants involved, and the role of process and selection pressures underwent in food industries (as cleaning and disinfection) in bacterial adaptation and antimicrobial resistance emergence.

Fiche technique

Titre :

Monitoring of microbial ecology and Salmonella resistance in a pig slaughterhouse

Date sortie / parution :

2023

Référence :

Safepork 2023, 15-17 mai 2023, La Nouvelle-Orléans, Louisiane, Etats-Unis

Auteurs

Leroux

Ingénieur d’étude - Expert des bonnes pratiques d'hygiène et la maîtrise des process d'abattage-découpe

Feurer

Chargée de projets en microbiologie et experte pour la surveillance épidémiologique des contaminants dans la filière porcine - Partenaire du RMT ACTIA Florepro

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