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Monitoring of microbial ecology and Salmonella resistance in a pig slaughterhouse

Monitoring of microbial ecology and Salmonella resistance in a pig slaughterhouse

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Auteurs : Le Roux A, Feurer C, Houée P, Le Grandois P, Hirchaud E, Soumet C, Bridier A
Salmonella causes a large number of food associated infections worldwide and is one of the main pathogens in the pig and pork sector. To guarantee food safety, a better understanding of microbial ecology and bacterial adaptation strategies on the food production chain is necessary In a One health perspective, data on antimicrobial resistance in food environments are also crucial to decipher transmission routes of resistant foodborne pathogens as well as resistant genetic determinants involved. In the work, we investigated the microbial ecology and antimicrobial resitance in a pig slaugtherhouse to better decipher the interplay between such industrial environment and Salmonella adaptation and survival.

Fiche technique

Titre :

Monitoring of microbial ecology and Salmonella resistance in a pig slaughterhouse

Date sortie / parution :

2023

Référence :

Safepork 2023, 15-17 mai 2023, La Nouvelle-Orléans, Louisiane, Etats-Unis

Auteurs

Leroux

Ingénieur d’étude - Expert des bonnes pratiques d'hygiène et la maîtrise des process d'abattage-découpe

Feurer

Chargée de projets en microbiologie et experte pour la surveillance épidémiologique des contaminants dans la filière porcine - Partenaire du RMT ACTIA Florepro

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