Documentations
Research to find technical solutions to replace allergenic ingredients - part 2
This second part focuses on replacing ingredients used in farmhouse pâté: whole egg, mustard flour, and soy concentrate.This corresponds to the ingredients used in cooked pork meat products, symbolized by…
Publié en 2011Recherche de solutions technologiques de substitution à l’utilisation d’ingrédients allergènes - partie 2
Cette deuxième phase concerne la substitution d’ingrédients mis en œuvre dans le pâté de campagne : œuf entier, farine de moutarde et concentrat de soja.Elle correspond aux ingrédients utilisés dans…
Publié en 2011Health of group-housed sows: conclusions and recommendations in the literature
The aim of this literature review on the health of group-housed sows is to summarize the knowledge acquired in France and abroad on 6 main issues: aggressive behaviour, which is…
Publié en 2011Pig production in the Netherlands: understanding sector upturn
This article describes the upturn in pig production in the Netherlands since 2003 and the changes in farming contexts. It analyses the sector upturn in a country under heavy constraints.…
Publié en 2011Modelling the dynamics of feed intake in growing pigs; interest for modelling populations of pigs
Modelling approaches are more and more used as an alternative to animal experimentation. Growth models are most often based on the prediction of feed intake, the efficiency of nutrient utilization,…
Publié en 2011New strategic research agenda : robustness in animal breeding
visuel d'intervention
Publié en 2011Le bien-être animal à l'abattoir
où en sommes-nous et les nouveaux enjeux pour la compétitivité de la filière ?
Publié en 2011le bien-être animal en élevage
où en sommes-nous et les nouveaux enjeux pour la compétitivité de la filière ?
Publié en 2011Le phosphore en élevage porcin
Réduction de l’excrétion en phosphore par la voie alimentaire
Publié en 2011Le phosphore en élevage porcin : des clés pour une bonne maîtrise des rejets
Les méthodes de résorption du phosphore dans la filière porcine
Publié en 2011