Documentations
Investigation of reproduction troubles in sows and gilts : How can we use hormonal profiles and echography to improve farm results ?
Publié en 2011Influence of bowl drinker flow rate on water consumption and wastage by pigs from weaning to slaughter
Two experiments were carried out to determine the influence of bowl drinker flow rate on water consumption and wastage by growing-finishing pigs. The first trial involved two batches of 200…
Publié en 2011Trends in household purchases of pork products in different retail channels
Household food consumption patterns are influenced by many factors, most notably by consumer expectations, perceptions and buying behaviours. Using data from the Kantar Worldpanel, different indicators related to the purchases…
Publié en 2011Does group housing increase the risk of reproduction problems in French sow herds?
The aim of this study was to investigate reproductive performance and possible reproductive problems (late estrus, infertility, reasons for culling) in herds with either group-housed or individually housed pregnant sows.…
Publié en 2011Prospects of commodity feed markets: Prospective analysis of price differences of pig feed in the EU, USA and Brazil
Pig feed formulations depend on the local availability of raw materials. The comparison of grain and meal prices revealed a comparative advantage against the EU of $ 48 / t…
Publié en 2011Future environmental optimization of pig farming - expert projection
To help pig farmers choose future options in response to environmental challenges, seven types of environment-friendly pig farms tailored to meet future requirements (in ten years) were designed on the…
Publié en 2011Incidence du mode de conditionnement sur la durée de vie de la viande de porc en UVCI
Poster. Cette étude a pour objectif de quantifier l’impact de l’environnement gazeux sur le développement microbien dans la viande de porc conditionnée en Unités de Vente Consommateur Industrielles (UVCI). Après…
Publié en 2011Le dispositif de références techniques et économiques des élevages de porcs français
Les données de nombreux élevages français, détenant la moitié des truies du pays, sont rassemblées dans une base de données gérée par l’IFIP.
Publié en 2011Essais interlaboratoires : composition chimique de produits à base de viandes - Rapport n° IC_2011_1
L’ifip (institut de la filière porcine) a organisé en février - mai 2011 le circuit d'intercomparaison IC_2011_1 sur la composition chimique de produits à base de viandes. 72 laboratoires dans…
Publié en 2011Impact carbone du maillon abattage-découpe sur la filière porcine
Cette étude avait pour objectif de mesurer l’impact carbone du maillon abattage-découpe sur un périmètre défini entre le départ ferme des animaux vivants et le départ abattoir-découpe des produits sortants…
Publié en 2011