APPLIS IFIP
Implementation of an approach for the fast detection of food-borne bacterial pathogens in the pig and pork chain through the creation of a Joint Technological Unit ACTIA “FASTYPERS”

Implementation of an approach for the fast detection of food-borne bacterial pathogens in the pig and pork chain through the creation of a Joint Technological Unit ACTIA “FASTYPERS”

Ajouter à ma liste
Auteurs : Feurer C, Cadel-Six S, Félix B, Douarre PE, Tsoumtsa Meda L, Bridier A, Soumet C, Briandet R, Dubois-Brissonnet F, Frémaux B, Hanin A, Michel V, Roussel S
The Actia Fastypers Joint Technological Unit (2022-2027) has been created to gain a deeper insight into adaptation of Salmonella spp and Listeria monocytogenes (L. monocytogenes) enabling them to survive and potentially persist in slaughterhouses and pork processing plants. It gathers two technical Institutes (Actalia, Ifip) and two academic institutes (Anses, INRAE).

Fiche technique

Titre :

Implementation of an approach for the fast detection of food-borne bacterial pathogens in the pig and pork chain through the creation of a Joint Technological Unit ACTIA “FASTYPERS”

Date sortie / parution :

2023

Référence :

Safepork 2023, 15-17 mai 2023, La Nouvelle-Orléans, Louisiane, Etats-Unis

Auteurs

Feurer

Chargée de projets en microbiologie et experte pour la surveillance épidémiologique des contaminants dans la filière porcine - Partenaire du RMT ACTIA Florepro

Fremaux

Ingénieur d’étude, PhD - Expert en microbiologie alimentaire et environnementale

Quelques mots clés

Ce site utilise des cookies afin d’améliorer votre expérience utilisateur et de réaliser des statistiques d’audience.
J'accepteJe refuseEn savoir plus