Documentations
Influence of dietary intake on plasma progesterone and embryo mortality in gilts
Nutritional flushing before ovulation augments the ovulation rate whereas increasing the dietary intake after ovulation may increase embryo mortality in gilts. These effects of the plane of nutrition may be…
Publié en 1999Recommandation de spécifications microbiologiques pour les boyaux naturels (informations)
La Chambre Syndicale de la Boyauderie Française présente une recommandation émanant de l'ENSCA, l'association européenne de boyaux naturels pour saucisses.
Publié en 1999Consumer portioned pork cuts : increasing shelf-life
Fresh pork cuts packed in consumer portions without cling-film keeps for no more than five days. Two types of packaging process afford refrigerated meat a longer shelf-life ; vacuum packaging…
Publié en 1999A key point in slaughtering : Control of anaesthesia in pigs
This paper deals with different types of anaesthesia for pigs, the main steps for immobilisation during bleeding, the characteristics, advantages and drawbacks of earch system, and the defects caused to…
Publié en 1999Odour emissions : from the pig unit to slurry spreading
The odour problem and related public complaints could limit the future expansion and maintenance of pig units in some areas in France. In the past, the main objections were based…
Publié en 1999Deep litters in pig housing
Pig housing on deep litter are always buildings fitted up. Farmers used 40 to 80 kg of straw per pig or 0,1 to 0,2 m3 of sawdust. Quantities produced per…
Publié en 1999Intérêt de l’ATP-métrie pour la validation et l’optimisation du nettoyage-désinfection dans le secteur abattage-découpe
Le nettoyage et la désinfection sont des étapes primordiales de la fabrication des denrées alimentaires, en particulier pour le secteur abattage-découpe. Les matériels et les surfaces de travail sont naturellement…
Publié en 1999Chemical contaminants : Pork comes clean
The 1992-1997 results of the residue control implemented by the Directorate General for Food (Ministry of Agriculture) for residues in pork in France are presented.
Publié en 1999Flavour of cooked ham : influence of raw material and process
The influence of raw material and process on the sensorial quality of cooked ham were studied to identify potential flavour precursors.
Publié en 1999Anesthésie électrique des porcs dans les petits abattoirs
Les abattoirs de porcs utilisent deux systèmes d’étourdissement avant la saignée : l’électricité ou le gaz. Les ateliers de petit volume sont tous équipés de systèmes électriques souvent manuels qui…
Publié en 1999Appréciation de la qualité sanitaire du CORAMI®, co-produit de l'amidonnerie du blé utilisé en alimentation porcine
La présente étude propose une appréciation de la qualité sanitaire (l’ensemble des paramètres caractérisant la qualité de conservation, la contamination chimique et microbiologique) du CORAMI®, co-produit issu de l'amidonnerie du…
Publié en 1999